Kokemuksia korkeakouluyhteistyöstä

Osaamista, uusia näkökulmia, lisäresursseja, hyviä rekrytointeja ja yhteiskuntavastuuta. Muun muassa näitä asioita työnantajat kertovat korkeakouluyhteistyöstä saaneensa. Tutustu työnantajien kokemuksiin ja lue, miten esimerkiksi harjoitteluun liittyvät käytännön asiat heillä hoidettiin.

kuva: Valio Oy/Raija Vuohelainen

Valio Oy: korkeakouluyhteistyön avulla löytyvät osaajat

"Kilpailu osaajista kovenee. Valio pyrkii löytämään parhaat henkilöt markkinoilta ja harjoittelun avulla yritys ja harjoittelija pääsevät kohtaamaan toisensa. Vastavalmistuneilla on suuri motivaatio kehittää itseään, mikä on hyödyllistä yrityksen kannalta”, Valion Oy:n henkilöstöjohtaja Lasse Lintilä sanoo.

Teleste

Opiskelijaprojekteista uutta näkökulmaa ja resursseja

Kun yritys antaa opiskelijaryhmälle ratkottavaksi toimintaansa liittyvän käytännön ongelman, puhutaan projektiyhteistyöstä. Yritys saa resursseja ja uusia näkökulmia, opiskelijat tuntumaa työelämään. Opiskelijaryhmiä ohjaaville työntekijöille projektit ovat hyvä tilaisuus esimerkiksi esimiestaitojen ja teoriaosaamisen päivittämiseen.

PK-yrittäjät: osaaminen ratkaisee

Tekniikan alan PK-yrityksissä harjoitteluun tulevilta edellytetään tiettyjä alan perustietoja ja -taitoja. Yrityksissä harjoittelujakso, kesätyö ja opinnäytetyö toimivat samaan tapaan kuin työsopimuksen koeaika – korkeakouluyhteistyön kautta alalle seulotaan tulevaisuuden tähtiä.

Repun harjoittelija

Järjestötyönantajat: opiskelijat ovat voimavara

Järjestöjen monipuolisiin tehtäviin kasvatetaan uusia osaajia korkeakoulu-yhteistyön kautta. ”Harjoittelijat ovat voimavara uusine innostavine tietoineen ja taitoineen. He tuovat mukanaan raikkaan tuulahduksen normitoiminnan ulkopuolelta ja kyseenalaistavat terveellä tavalla asioita, jotka "on aina tehty näin".

NCC:n harjoittelijoita rakennustyömaalla.

"Haluamme auttaa tutkinnon saavuttamisessa"

Finanssi- ja rakennusalalla harjoittelijat valitaan tarkkaan määritellyiltä koulutusaloilta. Turun Seudun Osuuspankissa ja NCC:llä opiskelijoille halutaan taata mahdollisuus kasvattaa ammattitaitoaan yrityksen tukemana koko opintojensa ajan. Toisaalta yhteistyön avulla tasoitetaan työmääriä ja tutustutaan tuleviin työntekijöihin.

 

 

Korkeakouluosaajat.fi on korkeakoulujen tuottama palvelu työnantajille.